Ministr Ludvík: Chci být ministrem pacientů

16.12.2016 12:39

Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík se v pražském Lichtenštejnském paláci poprvé zúčastnil veřejné diskuse se zástupci pacientských organizací.

Ministr Ludvík: Chci být ministrem pacientů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík

Spolu s ním před pacienty předstoupila také náměstkyně ministra Lenka Teska Arnoštová. Oba všechny přítomné ujistili o tom, že pacienti budou mít na Ministerstvu zdravotnictví svůj hlas. „Je mi velkou ctí, že se s vámi mohu setkat. Jste nejdůležitější skupinou, jste ti, pro které zdravotnictví funguje," řekl ministr Ludvík na setkání.

„Při nástupu do funkce jsem řekl, že chci být ministrem pacientů. Znělo to jako fráze, ale myslel jsem to vážně. Je nesmírně důležité, aby se o právech a potřebách pacientů hovořilo. Váš hlas je nejsilnější, ale zatím jako by byl nejméně slyšet, chceme to změnit,“ řekl ministr Miloslav Ludvík ve svém úvodním slově. Problematikou pacientů a pacientských organizací se dlouhodobě zabývá náměstkyně ministra Lenka Teska Arnoštová. „Děkuju moc za to, že od vás získáváme podněty. Založili jsme mailovou adresu propacienty@mzcr.cz, na ministerstvu probíhají pravidelná čtvrtletní setkání s pacientskými organizacemi, pro ně vydáváme bulletin, chtěli bychom založit speciální web a také obnovit tzv. Pacientskou radu jako poradní orgán ministerstva,“ popsala Lenka Teska Arnoštová zástupcům organizací sdružující pacienty.

V diskusi se pak hovořilo například o problematice očkování, psychiatrické péči, centrové léčbě anebo edukaci pacientů. Zúčastněné organizace velmi ocenily přístup ministra zdravotnictví a stejně tak plánované aktivity ministerstva směrem k pacientským organizacím a nabídly v tomto směru svou spolupráci.

Na setkání vystoupila také nemocniční ombudsmanka z Fakultní nemocnice Motol Vladimíra Dvořáková. Ta představitelům pacientů vysvětlila činnost nemocničních ombudsmanů. První veřejné jednání ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka s pacientskými organizacemi se konalo pod záštitou předsedy Vlády ČR Bohuslava Sobotky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…