Ministr Metnar: Boj s koronavirem ukazuje, jak moc je armáda důležitá

29.03.2021 21:21

V pondělí 29. března 2021 schválila Vláda České republiky materiál předložený ministrem obrany Lubomírem Metnarem, jehož předmětem je zvýšení výdajů státního rozpočtu v kapitole Ministerstva obrany v roce 2021.

Ministr Metnar: Boj s koronavirem ukazuje, jak moc je armáda důležitá
Foto: Repro ČT24
Popisek: Ministr obrany Lubomír Metnar

Peněžní prostředky ve výši 5 miliard Kč budou uvolněny z položky „Vládní rozpočtová rezerva“, kapitoly Všeobecná pokladní správa, čímž dojde k navýšení obranného rozpočtu v letošním roce na 85,4 mld. Kč. Jedná se o návrat druhé poloviny z 10 mld. Kč, které byly původně kráceny při projednávání návrhu zákona o státním rozpočtu ČR na rok 2021 v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

„Vláda splnila slovo, že do konce března vrátí do obranného rozpočtu veškeré prostředky, které byly na konci minulého roku přesunuty do rozpočtové rezervy. Boj s koronavirem ukazuje, jak moc je armáda důležitá. Ze všech stran na vojáky slyším chválu. Bylo by proto nefér šetřit právě na nich,“ řekl ministr Metnar.

Prostředky z přesunutých 5 miliard korun budou využity na platy a zákonem stanovené příplatky pro vojáky a na pokrytí běžných výdajů (opravy techniky, náhradní díly, pohonné hmoty, posílení rozpočtu vojenských nemocnic v souvislosti s COVID-19).

Navýšení rozpočtu umožní resortu obrany pokračovat v plnění úkolů vyplývajících z vládou dříve schválených koncepčních a dalších dokumentů a také mimořádných úkolů spojených s nasazením příslušníků AČR a se zapojením vojenských zdravotnických zařízení při řešení pandemie COVID-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…