Ministr Němeček: Janské Lázně a Karlova Studánka se privatizovat nebudou

14.03.2016 9:37

Vláda na středečním zasedání schválila materiál, jehož záměrem je vyjmutí státního podniku Státní léčebné lázně Janské Lázně a státního podniku Horské lázně Karlova Studánka z privatizace.

Ministr Němeček: Janské Lázně a Karlova Studánka se privatizovat nebudou
Foto: Ministerstvo zdravotnictví
Popisek: Exministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD)

„Obě lázeňská zařízení jsou svou nabídkou péče pro pacienty v rámci České republiky výjimečná a v rukou soukromého vlastníka se lze obávat změn nabízené péče s důrazem na komerční využití a tím ztráty možností léčby pro některé současné pacienty. Uvědomme si, že v Janských lázních se léčí například děti s mozkovou obrnou a v Karlově Studánce máme jedinečné klimatické podmínky pro léčbu nemocí dýchacího a oběhového ústrojí. Je tu také další důvod vyjmout tato zařízení z privatizace, a tím je fakt, že lázním současné zařazení v režimu zákona o podmínkách převodu majetku státu znemožňuje investovat například do obnovy,“ řekl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Státní léčebné lázně Janské Lázně jsou nejvýznamnějším, respektive jedinečným poskytovatelem péče, který fakticky zajišťuje léčbu pacientům s dětskou mozkovou obrnou v ojedinělé dětské léčebně Vesna. Horské lázně Karlova Studánka jsou významnými klimatickými lázněmi. Z ekonomického hlediska se jedná o soběstačné subjekty. Podporu jejich zachování jako nezbytného poskytovatele zdravotních služeb vyslovila také Rada hospodářské a sociální dohody ČR.

V privatizaci zůstává ponechán majetek, který bezprostředně nesouvisí s výkonem činnosti lázní, a tudíž není zájem na jeho ponechání ve vlastnictví státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.