Ministr Pelikán poděkoval za odvahu zraněným z útoku při exekuci

21.07.2016 22:21

Ministr Robert Pelikán poděkoval za odvahu zraněným z útoku na vykonavatele soudního exekutora v Ostravě, sejde se s nimi osobně

Ministr Pelikán poděkoval za odvahu zraněným z útoku při exekuci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán v pořadu OVM

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán se osobně sejde s vykonavatelem soudního exekutora a další účastnicí výkonu exekuce, kteří byli zraněni při středečním útoku v Ostravě-Hrušově. Ministr už za sebe a celý tým ministerstva vyjádřil hlubokou lítost nad celým tragickým incidentem mimo jiné i v osobním dopise poškozeným a v dopise vedení Exekutorské komory.

Ministerstvo spravedlnosti považuje za zcela nepřijatelné, aby se jakákoli osoba podílející se na provádění exekuce stala terčem agresivních útoků ze strany těch, po nichž je vymáhána povinnost uložená rozhodnutím nezávislého soudu. Stát exekučním řádem přenesl část výkonu své moci – specificky moci soudní – na soudní exekutory. Výkon činnosti soudních exekutorů je důležitým prvkem realizace vymáhání práva v každém právním státě, a takový útok je pak ve své podstatě útokem na stát samotný.

Robert Pelikán v dopise zraněným poděkoval za osobní nasazení a odvahu při účasti na provádění úkonů při výkonu exekuční činnosti. „Jakmile to Váš zdravotní stav umožní, bude pro mne velkou ctí vyjádřit Vám své uznání a poděkování na osobním setkání,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce