Ministr Petříček: Asociální zvýšení nájemného v pražských obecních bytech je v současné době naprostým krokem zpět

01.07.2020 8:39

Pražští radní se rozhodli ztrojnásobit nájemné.

Ministr Petříček: Asociální zvýšení nájemného v pražských obecních bytech je v současné době naprostým krokem zpět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Plánované ztrojnásobení nájemného v pražských obecních bytech je podle místopředsedy ČSSD a ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka naprosto a sociálním krokem, který navíc v současné době povede k vážným finančním problémům u řady nájemníků v hlavním městě.

„Musím říci, že mi zůstává rozum stát. Všichni se snažíme najít cesty, jak lidem ulevit a jak jim vyjít vstříc v současné době, kdy se ekonomika kvůli pandemii koronaviru téměř zastavila. Pražští radní se ale rozhodli jít naprosto opačným směrem a v době hluboké ekonomické krize, kdy je bydlení jedním z nejpalčivějších problémů, se rozhodli ztrojnásobit nájemné. Nejde jen o to, že nájemníci v městských bytech zaplatí trojnásobek současné částky, je to i vzkaz pro realitní kanceláře a pro spekulanty, aby nájemné nesnižovali,“ uvedl Tomáš Petříček.

Podle jeho slov je nezbytné, aby město naopak hledalo způsob, jak podpořit výstavu levných družstevních bytů, rozšířilo nabídku levných nájemních bytů, hledalo startovací byty a podobně. 

„Tato koalice se chlubila tím, že vyřeší otázku bydlení, nabízela řadu receptů ve svých volebních programech, ale nyní jde přesně proti tomu, co lidem před volbami slibovala,“ řekl předseda pražské sociální demokracie Petr Pavlík.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…