Ministr Petříček: ČSSD je proti rozšíření těžby hnědého uhlí v Polsku

12.11.2019 17:31

ČSSD podporuje odmítavé stanovisko vlády a ministerstva životního prostředí, aby Polsko pokračovalo v těžbě hnědého uhlí v dole Turów nedaleko českých hranic.

Ministr Petříček: ČSSD je proti rozšíření těžby hnědého uhlí v Polsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Těžba poškozuje životní prostředí na obou stranách hranice a ministři za sociální demokracii jsou proti rozšíření těžby, naopak je nutné se soustředit na kompenzace za ztráty podzemní vody na české straně, kterou polská strana způsobila dolováním hnědého uhlí.

Otázku ohledně těžby hnědého uhlí nedaleko českých hranic otevřela vláda na svém úterním jednání. "Je opravdu důležité, abychom se soustředili na kompenzaci ztrát podzemních vod na české straně způsobené Polskem. Pokud by se Polsko přes naše negativní stanovisko rozhodlo v záměru pokračovat, doporučujeme zvážit právní kroky státu, včetně využití řízení podle unijního práva," uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček.

V případě, že by se nevládní organizace na ochranu životního prostředí rozhodly pro právní kroky, bude je ministr Petříček spolu se všemi ministry ČSSD podporovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…