Ministr Petříček: Vázaný peněžní dar pomohl v protetických laboratořích v Sýrii

02.07.2020 8:39

Moderní rozvojový nástroj vázaných peněžních darů úspěšně spuštěn na projektu vybavení protetické laboratoře v Sýrii.

Ministr Petříček: Vázaný peněžní dar pomohl v protetických laboratořích v Sýrii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Velvyslanectví ČR v Damašku ukončilo v květnu 2020 projekt rozvojové asistence se syrskou charitativní asociací Khotwa. Jedná se o pilotní projekt, který byl této syrské asociaci poskytnut v rámci vázaného peněžního daru na vybavení protetické laboratoře. Asociace Khotwa pomáhá syrským obětem válečného konfliktu vyrovnat se s následky vážných zranění a přijmout novou životní situaci. Khotwa poskytuje handicapovaným a zejména dětským pacientům protetické pomůcky a rehabilitační programy, na které by jinak handicapovaní pacienti nemohli dosáhnout. Dodavatelem zařízení a nástrojů byla česká společnost PD Clean s.r.o.

Zapojení českého podnikatelského subjektu do humanitárních a rozvojových projektů v Sýrii umožnila implementace zcela nového nástroje Ministerstva zahraničních věcí ČR, který propojuje humanitární a rozvojové potřeby - jedná se o vázaný peněžní dar poskytovaný syrskému příjemci na realizaci konkrétní pomoci formou dodávky z České republiky.

„MZV připravilo moderní nástroj pro intervence na rozhraní humanitární pomoci a rozvojové spolupráce, který umožňuje flexibilně a rychle reagovat na potřeby i v těch nejsložitějších situacích, a zároveň nabízet produkty, technologie či služby od českého výrobce nebo dodavatele,“ upřesnil ministr Petříček.

Česká republika přispěla na zařízení, materiál a přístroje bezmála pěti miliony Kč. Tato podpora se uskutečnila v rámci vládního programu „Poskytnutí humanitární, rozvojové a rekonstrukční asistence Sýrii v období 2016-2019“. Realizace těchto vázáných darů umožňuje českým podnikatelům zmapovat exportní příležitost na složitém, přesto ale potenciálně velmi zajímavém syrském trhu a snadněji navázat obchodní vztahy se syrskými partnery. Čeští exportéři se tak ve svých dalších obchodních a podnikatelských aktivitách mohou opřít o již získanou kladnou referenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…