Ministr Picek: Konstrukce Jaromíra Novotného je naprosto šílená

22.07.2013 13:09

Reaguji na článek Jaromíra Novotného: Proč se musel generál Picek vrátit a paní ministryně naopak byla odejita.

Ministr Picek: Konstrukce Jaromíra Novotného je naprosto šílená
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Vlastimil Picek

Konstrukce Jaromíra Novotného je o to šílenější, že zastával funkci náměstka ministra obrany v letech 1997 až 2001, a měl by tudíž velmi dobře vědět, že podle zákona o Vojenském zpravodajství již z roku 1994 poskytuje informace ředitel Vojenského zpravodajství pouze ministru obrany, nikoli tedy i prvnímu náměstku ministra obrany. Pakliže v době náměstkování Jaromíra Novotného v rezortu ministerstva obrany tomu bylo jinak, byl jednoznačně porušován zákon a Jaromír Novotný by se porušováním zákona neměl veřejně chlubit a ještě k tomu mě obviňovat z toho, že jsem o protizákonném sledování manželky premiéra Nečase věděl. Je to nesmyslná konstrukce a nehorázná lež, která není hodná ani bulváru, natož kdysi čelního představitele rezortu obrany!

Znovu opakuji to, co jsem již stokrát řekl. V této kauze, která postihla Vojenské zpravodajství, selhali jednotlivci, nikoli systém, a já jsem k tomuto selhání zaujal jednoznačný postoj.

V pátek odpoledne (19. 7. 2013) jsem s Jaromírem Novotným telefonicky hovořil. Jaromír Novotný slíbil svůj článek ze serveru www.vasevec.cz stáhnout.

V neděli 21. července se tento výmysl ale znovu objevil, a to na www.parlamentnilisty.cz. Je to absurdní a poškozuje to mé jméno. Proto zvažuji příslušné právní kroky.

Vlastimil Picek, ministr obrany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Picek

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…