Ministr Pilný: Jsem ve schizofrenní situaci

30.06.2017 11:49

Projev na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 30. 6. 2017 k návrhu poslanců Víta Kaňkovského, Jana Bartoška a Jaroslava Zavadila na vydání zákona, kterým se mění zákon o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením

Ministr Pilný: Jsem ve schizofrenní situaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný

Vážené kolegyně a kolegové, já jsem v poněkud schizofrenní situaci. Jako ministr financí si jsem vědom dopadu na státní rozpočet, který už tak je přetížen mandatorními výdaji natolik, že důležité výdaje jako stavba dálnic, podpora vysokého školství, podpora vědy, výzkumu a inovací, podpora trajektorie armády jsou ve státním rozpočtu výrazně ohroženy, stejně tak jako plánovaný deficit 50 miliard. Na druhé straně jako poslanec, ale především jako člověk, velmi cítím s lidmi, kteří jsou postiženi a kteří tu pomoc skutečně, skutečně potřebují. Já tedy říkám spíš jako člověk, že nemám problém s podporou tohoto zákona, této novely a také pozměňovacích návrhů. Nemám s tím problém. Mám spíš problémy třeba s plošným přidáváním od 1. listopadu všem státním úředníkům. S tím opravdu mám velké problémy a těžko s tím budu souhlasit, ale tady myslím, že ta podpora je na místě, i když ten dopad do státního rozpočtu je vážný. Takže jako ministr financí tento návrh nemohu podpořit, ale jako člověk a poslanec ho určitě podpořím, protože myslím, že je na místě těm lidem konečně vyjít vstříc a pomoct jim.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…