Ministr Plaga: Novela nabízí efektivnější podmínky pro školské poradenství

19.06.2018 4:33

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga se dnes zúčastnil výjezdu vlády do Pardubického kraje. Jednal zde s učiteli a řediteli místních škol a zajímal se také o fungování poradenských zařízení v regionu.

Ministr Plaga: Novela nabízí efektivnější podmínky pro školské poradenství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy v demisi Robert Plaga

Ministr zavítal do Střední průmyslové školy potravinářství a služeb Pardubice. Tam společně s ředitelem a učiteli navštívili školní mlýn a pekařské dílny, kde ochutnali ve cvičném baru jejich pekařské a cukrářské výrobky. Poté se ministr Plaga setkal s ředitelem Pedagogicko-psychologické poradny Pardubice Jiřím Knollem.

„S panem ředitelem jsme probrali aktuální dění v oblasti pedagogicko-psychologického poradenství včetně podpory poradenských služeb ze strany ministerstva školství. Představil jsem mu také záměr novely vyhlášky o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných. Tato novela reaguje na potřeby terénu a stanovuje například nejvyšší počet pedagogických pracovníků ve třídách či nastavuje efektivní podmínky pro poskytování služeb školských poradenských zařízení,“ řekl ministr školství Robert Plaga po setkání.

Odpoledne pak ministr zamířil na besedu s řediteli škol a školských zařízení Pardubického kraje do Sukovy síně Domu hudby v Pardubicích, kde společně probírali aktuální situaci v oblasti školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…