Ministr Plaga: Priority ministerstva jsou s programovým prohlášením SPČR ve shodě

14.01.2018 20:57

Ministr Plaga přijal zástupce Svazu průmyslu a dopravy

Ministr Plaga: Priority ministerstva jsou s programovým prohlášením SPČR ve shodě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

Zvyšování platů pracovníků ve školství, reforma financování regionálního školství, posílení digitální gramotnosti či zlepšení čtenářské a matematické gramotnosti českých žáků. To jsou témata z programového prohlášení Svazu průmyslu a dopravy České republiky (SPČR) pro oblast vzdělávání, která jeho zástupci diskutovali na schůzce s ministrem školství Robertem Plagou.

„Priority ministerstva jsou s programovým prohlášením SPČR ve shodě. Jak zvyšování platů učitelů k dosažení úrovně 130 % průměrné mzdy v roce 2020, tak úspěšné dokončení reformy financování regionálního školství považuji za své priority,“ uvedl ministr Plaga.

Tématem jednání byla také aktualizace Dohody o spolupráci mezi MŠMT a SPČR z roku 2014. Ta je postavena například na provázanosti požadavků trhu práce se strukturou a obsahem středního, vyššího odborného a vysokoškolského vzdělávání. Dalšími společnými tématy je podpora polytechnické výchovy v mateřských školách, základy technického a přírodovědného vzdělávání na základních školách či podpora spolupráce mezi SŠ a VOŠ s podnikateli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.