Ministr Plaga zahájil nový akademický rok

05.10.2018 9:41

Slavnostní zahájení akademického roku 2018/2019 se letos uskutečnilo ve Velké aule Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Ministr Plaga zahájil nový akademický rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

Ministr školství Robert Plaga ve svém projevu zmínil nárůst finančních prostředků určených na platy vysokoškolských pedagogů, dále podporu navýšení kapacit lékařských fakult v České republice, ale také nový investiční program, ze kterého bude financována modernizace vysokých škol a rekonstrukce menz a kolejí.

Ministr Plaga také připomněl význam a úlohu vysokých škol pro společnost: "Vysoké školy se aktivně podílejí na veřejných debatách k celospolečenským otázkám a přispívají k soudržnější společnosti. Jako poskytovatelé vysokoškolského vzdělání v regionech hrají důležitou roli při řešeních místních problémů a otevírají cestu k celoživotnímu osobnímu rozvoji a uplatnění. Významně tak přispívají ke zvyšování kvality života v naší zemi."

Slavnostního zahájení akademického roku se v Olomouci zúčastnili také předseda vlády Andrej Babiš, předseda České konference rektorů Tomáš Zima, rektor Univerzity Palackého v Olomouci Jaroslav Miller, předsedkyně Akademie věd České republiky Eva Zažímalová, předseda Národního akreditačního úřadu pro vysoké školství Stanislav Labík či předseda Rady vysokých škol Milan Pospíšil.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…