Ministr Rakušan: Plán transformace České pošty bude hotový do 30. června

13.05.2023 12:06 | Tisková zpráva

Plán transformace České pošty je pro její další směřování naprosto zásadní. Jeho dokončení i příprava transformace běží podle plánu, který stanovil ministr vnitra Vít Rakušan. Na hotový plán naváže vytvoření dalších parametrů transformace.

Ministr Rakušan: Plán transformace České pošty bude hotový do 30. června
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan

Strategický výbor pro transformaci České pošty potvrdil, že termín dokončení plánu transformace státního podniku platí a příprava transformace tak běží dle plánu. Termín stanovil ministr vnitra Vít Rakušan na 30. června 2023.

„Transformační plán, který vznikne k 30. červnu, je nezbytný pro to, aby Česká pošta mohla úspěšně jednat s bankami o dalším financování svého chodu. Stanoví také podmínky a postup rozdělení České pošty na nové subjekty, tedy na Českou poštu fungující na základě poštovní licence a na jednu nebo více komerčních částí. Tuto restrukturalizaci je nutné dokončit do konce roku 2024,“ uvedl Vít Rakušan.

Úkolem strategického výboru je dohlížet na tvorbu plánu transformace, schvalovat jeho cíle a zajistit potřebnou koordinaci mezi dotčenými ministerstvy. Jeho členy jsou vrcholoví manažeři České pošty a zástupci Ministerstva vnitra, Ministerstva financí a Ministerstva průmyslu a obchodu.

„Plán transformace bude k 30. červnu obsahovat i rámcový dlouhodobý výhled fungování České pošty, a to především z pohledu dodatečných služeb, které může Česká pošta poskytovat jako primární kontaktní místo mezi občany a státní správou, například v oblasti daní, dotací, vydávání dokladů nebo sociálních podpor,“ dodává Rakušan.

Dlouhodobý výhled bude respektovat, že Česká pošta zajistí komunikaci mezi státem a občany, především seniory, kteří nebudou schopni nebo ochotni přejít ve styku se státem na komunikaci digitální.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠiroko , 13.05.2023 12:52:23
Rakušan je jeden z nejpodlejšich, nejzákeřnějších a nejnemorálnějšich politiků polistopadové éry. A to je při takové konkurenci politických gaunerů jako vládli a vládnou u nás, docela “výkon”. Víc skandálů než má on měl snad už jen Kalousek a Pavel Němec.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.