Ministr Síkela: Obchodní mise do ukrajinského Lvova chce pomoct s obnovou země

26.09.2022 16:57 | Tisková zpráva

Ministerstvo průmyslu a obchodu uspořádalo podnikatelskou misi do ukrajinského Lvova. Jde o první zahraniční výjezd pod záštitou Business klubu Ukrajina a zároveň nejpočetnější cestu českých firem od únorové agrese proti Ukrajině. Cílem je zapojení českých firem do rekonstrukce Ukrajiny.

Ministr Síkela: Obchodní mise do ukrajinského Lvova chce pomoct s obnovou země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

„Na misi do Lvova vyráží představitelé 30 českých firem. V první fázi bude poválečná obnova znamenat velké množství příležitostí především pro podniky, které se soustředí na obnovu a modernizaci průmyslu, obnovu energetického sektoru, dopravní infrastrukturu, sanaci, dekontaminace či likvidace starých a válečných ekologických zátěží,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Podnikatelská mise bude ve Lvově od 26. do 27. září 2022. Ministerstvo průmyslu a obchodu založilo Business klub Ukrajina v reakci na potřebu podpořit návrat českých firem na ukrajinský trh a efektivně koordinovat zapojení českých firem do rekonstrukce Ukrajiny. V současné době klub reprezentuje více jak 150 českých podniků, které mají zájem zapojit se do komerční obnovy země, a jeho cílem je propojovat ukrajinskou poptávku s nabídkou českých technologií a řešení.

Primárním úkolem mise je nadále utvrzovat dobré vztahy mezi českými a ukrajinskými podnikateli a pokračovat v živém dialogu se zástupci samospráv a vládních institucí. Tato jednání nám pomohou urychlit snahy o poválečnou obnovu země díky znalosti konkrétních potřeb ukrajinské strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.