Ministr Stanjura: K čemu nám bude sto nepřijatých návrhů, když tam ty peníze nejsou?

04.03.2022 17:33

Projev na 9. schůzi Poslanecké sněmovny 4. března 2022 k státnímu rozpočtu

Ministr Stanjura: K čemu nám bude sto nepřijatých návrhů, když tam ty peníze nejsou?
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Zbyněk Stanjura

Děkuji za slovo. Pro pana poslance Nachera, vaším prostřednictvím. Já tedy jsem si představoval, že nebudeme si hrát politiku (v?) těch druhých, ve druhém a ve třetím čtení ve stávající situaci. Pan poslanec Nacher po nás chce, abychom hlasovali o pozměňovacích návrzích, aby nás pak tím mohl mlátit celý rok po hlavě, pokud dojde na jeho slova. Ale situace je úplně jiná.

Buď podpoříme ty peníze z vládní rozpočtové rezervy pro pomoc uprchlíkům, humanitární pomoc a nákup zbraní, pak na (to?) nezbude, a já tady nechci mluvit o obsahu těch návrhů a posuzovat je věcně, tak k čemu nám pak bude 100 nepřijatých návrhů, když tam ty peníze nejsou? K tomu, aby někdo mohl říkat za měsíc, za dva, za tři, za čtyři - podívejte se, oni pro to hlasovali? Ale korektní je říct, že se budeme rozhodovat buď mezi těmi pozměňovací návrhy, které (nesrozumitelné) vláda a může za ně Vladimir Putin a ne česká vláda a jeho agrese na Ukrajinu, anebo a já klidně přiznám řadu rozumných pozměňovacích návrhů, na které ale v této chvíli není prostor. To za prvé.

A za druhé. A já souhlasím, že tam chybí některé věci. Když jsem (to?) tady říkal, tak vy, kteří jste připravovali minulý rozpočet, (nesrozumitelné) to není pravda, všechny zákonné povinnosti v tom rozpočtu byly. Tak se podívejte, jestli byly v tom rozpočtu, který tady je ve sněmovním tisku 32, a pak nás můžete oprávněně kritizovat, že jsme ty peníze, takzvané mandatorní nebo ve skutečnosti mandatorní, za (nesrozumitelné) škrtli. Jsem si jistý, že nic takového jsme neudělali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.