Ministr Stropnický: Pořídíme moderní přístroje nočního vidění

21.01.2016 10:46

Ministerstvo obrany pořídí pro jednotky pozemních sil Armády ČR moderní přístroje nočního vidění. Informaci o veřejné zakázce na pořízení 2500 kusů monokulárních přístrojů nočního vidění předložil na posledním jednání vlády ministr obrany Martin Stropnický.

Ministr Stropnický: Pořídíme moderní přístroje nočního vidění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Dodávka přístrojů nočního vidění je nutná pro zajištění schopnosti vojáků vést skrytou činnost v nočních podmínkách a za snížené viditelnosti. Nové přístroje nahradí ve výzbroji armády dnes již zastaralé typy, jejichž opravy a udržování v provozuschopném stavu je spojeno s vysokými náklady.

Na základě otevřené veřejné zakázky, která byla zadána prostřednictvím alianční organizace NSPA (NATO Support and Procurement Agency) bude dodavatelem požadovaných přístrojů česká firma PRAMACOM-HT s. r. o. se sídlem v Praze, která výrobu přístrojů nočního vidění realizuje v České republice. Tato společnost již v roce 2014 dodala Armádě ČR 900 kusů přístrojů stejného typu.

„Česká společnost dokázala uspět v náročném mezinárodním tendru NSPA, kterého se účastnilo celkem 17 firem. Náš obranný průmysl tak opět prokázal svoji vysokou konkurenceschopnost. Věřím, že i tento příklad povede k širšímu zapojení českých podniků do veřejných soutěží vyhlašovaných NSPA,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický.

Veřejná zakázka, jejíž předpokládaná maximální hodnota nepřesáhne částku 199 milionů Kč bez DPH, bude realizována do června 2017. Předmětem zakázky bude i dodávka odpovídajícího počtu zařízení, které umožní propojit dva monokulární přístroje a vytvořit tak přístroj binokulární.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…