Ministr Ťok: Pokračujeme s výběrem nového provozovatele mýtného systému

25.11.2017 17:42

Od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) jsme obdrželi rozhodnutí o předběžném opatření, kterým nám ÚOHS zakazuje uzavřít smlouvu v zadávacím řízení na veřejnou zakázku „Systém elektronického mýtného“.

Ministr Ťok: Pokračujeme s výběrem nového provozovatele mýtného systému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

„Toto rozhodnutí nemá na průběh soutěže na nový mýtný systém žádný vliv, neboť k uzavření smlouvy zatím tendr ani zdaleka nedospěl“, říká ministr dopravy Dan Ťok.

Podle odůvodnění se antimonopolní úřad rozhodl ustanovit znalce s cílem získat znalecký posudek, jehož předmětem bude zodpovězení otázek týkajících se zpětné zjistitelnosti případných změn obsahu datového nosiče v souvislosti s prověřováním postupu ministerstva při poskytování části zadávací dokumentace předmětné veřejné zakázky dodavatelům.

Do zpracování  uvedeného znaleckého posudku nám Úřad nařídil předběžné opatření spočívající v uložení zákazu uzavřít smlouvu v předmětném zadávacím řízení, aby bylo zajištěno, že před vydáním rozhodnutí ÚOHS ve věci samé zadavatel neuzavře s případným vybraným dodavatelem smlouvu na plnění předmětu veřejné zakázky, čímž by došlo ke zmaření účelu vedeného správního řízení.

Ministerstvo dopravy tento postup Úřadu respektuje a současně upozorňuje, že na průběh samotného zadávacího řízení v tuto chvíli nemá žádný vliv. „Tendr bude pokračovat dál předložením nabídek čtyř konsorcií, která se výběrového řízení zúčastní“, řekl ministr dopravy Dan Ťok. „Všichni zájemci dostali stejnou dokumentaci a vše proběhlo přesně dle zákona. Postupujeme podle harmonogramu soutěže a nenecháme se odradit opakovanou snahou současného provozovatele o zbrzdění nebo zastavení tendru. Daňoví poplatníci by měli mít konečně možnost vědět, jaká je tržní cena na zajištění mýta,“ uzavřel ministr Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …