Ministr Ťok: Toto je výzva i pro neúspěšné žadatele

17.04.2015 22:11

Z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) budou také v roce 2015 poskytnuty finanční příspěvky na využití nových technologií, zvyšování bezpečnosti dopravy, výstavbu a údržbu cyklistických stezek. Výbor SFDI schválil 14. dubna celkem 214 žádostí, mezi které bude rozdělen příspěvek ve výši 691 milionů korun.

Ministr Ťok: Toto je výzva i pro neúspěšné žadatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

V rámci programu zaměřeného na nové technologie bylo Výborem SFDI schváleno 19 žádostí s  příspěvkem ve výši 177,5 milionů korun. Příspěvek je určen na průzkumné a projektové práce, studijní a expertní činnosti, které jsou zaměřené na výstavbu, modernizaci a opravy silnic a dálnic, vnitrozemských vodních cest a železniční infrastruktury. Nejvíce žádostí bylo podáno v rámci programu Zvyšování bezpečnosti dopravy, který je kromě bezpečnosti zaměřen také na zpřístupňování dopravy osobám s omezenou schopností pohybu a orientace. Výborem SFDI bylo v rámci tohoto programu schváleno celkem 178 žádostí, mezi které bude rozděleno celkem 430,5 milionů korun. V rámci programu na Výstavbu a údržbu cyklistických stezek bylo schváleno 17 žádostí s příspěvkem ve výši bezmála 83 milionů korun.

„Věřím, že poskytování těchto příspěvků má smysl. Již byla vyhlášena také druhá kola programů zaměřených na cyklistické stezky a na bezpečnost. Předpokládám, že této příležitosti využijí jak noví žadatelé, tak ti, kteří nebyli úspěšní v rámci prvního kola například z důvodu chyb v dokumentaci,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.

Druhé kolo příspěvkového programu zaměřeného na cyklostezky bylo vyhlášeno s termínem podání žádostí do 1. června 2015. Zájemci o příspěvek v rámci programu zvyšujícího bezpečnost musí své žádosti podat do 19. června 2015.

Více informací naleznete na webu SFDI.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…