Ministr Ťok se zúčastnil slavnostního zahájení stavby obchvatu Opavy

07.03.2017 6:34

Ministr dopravy Dan Ťok společně s ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Janem Kroupou a Ivo Vykydalem ze Státního fondu dopravní infrastruktury slavnostně zahájil výstavbu východní části severního obchvatu Opavy. Stavba pomůže odklonit tranzitní dopravu a výrazně odlehčí centrální části Opavy. Zároveň obchvat přispěje ke zvýšení bezpečnosti všech účastníků provozu.

Ministr Ťok se zúčastnil slavnostního zahájení stavby obchvatu Opavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

„Jsem rád, že můžeme stavební sezónu zahájit zrovna na této stavbě. Rád bych ujistil zhotovitele, že budeme s pomocí Ředitelství silnic a dálnic pečlivě sledovat termíny a kvalitu výstavby,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.

Zhotovitelem stavby je společnost MS + K + IDS OPAVA a měla by být dokončena do 34 měsíců, celý obchvat by měl následně být dokončen nejpozději do 8 let.

Zahájená stavba je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava 2014 - 2020 a bude spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice