Ministr Toman: V případě mimořádných událostí požádáme v průběhu roku o další peníze

05.08.2019 18:21

Rezort Ministerstva zemědělství získává jednu miliardu korun navíc

Ministr Toman: V případě mimořádných událostí požádáme v průběhu roku o další peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Miroslav Toman

Z této částky půjde na podporu lesního hospodářství 700 mil. Kč a na dotace do vodního hospodářství dalších 300 mil. Kč. Na dnešní schůzce se na tom dohodli ministryně financí Alena Schillerová s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem.

„Naši krajinu dlouhodobě trápí kůrovcová kalamita a nedostatek vody. S ministrem Tomanem jsme se proto dohodli, že v rozpočtu na příští rok dáme více peněz na řešení těchto palčivých problémů,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová. „Více peněz půjde na obnovu lesů po kůrovcové kalamitě a na opatření k zadržování vody v krajině. Zejména se jedná o výstavbu malých rybníčků a vodních nádrží,“ doplňuje ministryně financí.

Ministerstvo zemědělství by tak v příštím roce mělo hospodařit s rozpočtem z národních zdrojů ve výši 24 mld. Kč, přičemž celkový rozpočet je naplánován ve výši 55,9 mld. Kč. V případě potřeby bude moci ministerstvo zemědělství požádat o další prostředky na řešení mimořádných událostí, zejména na boj proti kůrovcové kalamitě.

„S paní ministryní financí jsme se dnes dohodli na posílení plánovaného rozpočtu na příští rok o jednu miliardu korun. Také jsme se dohodli, že v případě mimořádných událostí v zemědělství požádáme v průběhu roku o další peníze, pokud to stav státního rozpočtu dovolí,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…