Ministr Válek: Letos chci poslat do Sněmovny i legislativní ukotvení “léčby na dálku”

03.01.2023 7:33 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu o základních úkolech ministerstva zdravotnictví v roce 2023

Ministr Válek: Letos chci poslat do Sněmovny i legislativní ukotvení “léčby na dálku”
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

První pracovní den nového roku je tady a spolu s ním i čas pokračovat v práci. A Ministerstvo zdravotnictví České republiky v tom není výjimkou. Co nás kromě jiného čeká?

1. Pracovní skupina k řešení nedostatku léků. Situace z prosince nehodlám opakovat a budeme proto hned od tohoto týdne pravidelně jednat se všemi zúčastněnými, jak případným výpadkům předcházet a řešit je.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

2. Prevence! Tento rok je mj. ve znamení posilování prevence. Prosadil jsem ztrojnásobení fondu prevence zdravotních pojišťoven a chceme rozjet screening prostaty a hradit i očkování proti lidským papilomavirům. Prevence je pro tento rok mojí zásadní prioritou. Nejen, že zvyšuje kvalitu života každého z nás, ale také šetří ohromné množství prostředků, protože je neskonale levnější než léčba.

3. Vstupní pracovnělékařské prohlídky. Po zrušení povinnosti vykonávat průběžné prohlídky u nerizikových profesí se u těchto profesí podíváme i na ty vstupní. Ušetříme tím čas lékařům i zaměstnancům a peníze zaměstnavatelům, kteří je tak budou moci využít na jiné benefity pro své pracovníky.

4. Telemedicína. Letos chci poslat do Sněmovny i legislativní ukotvení “léčby na dálku”. Je totiž třeba jasně říct pozici a rámec, ve kterém mohou jednotlivé odborné společnosti pracovat s telemedicínou. Například už dnes lázně pomáhají s rehabilitací pacientů poté, co se dostanou domů, nebo monitorují diabetiky. Tomu je třeba maximálně pomoci.

To a celá řada dalších větších či menších opatření nás v tomto roce čeká. Posílení jednodenní medicíny, reforma hygienické služby a další vyhlášky a zákony. Všechny ve prospěch pacientů a systému zdravotní péče jako takové. A teď do práce!

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…