Ministr Vojtěch: Rozhodli jsme se nespoléhat na průzkumy a informace od jiných subjektů

25.08.2018 14:59

S cílem zmapovat situaci a spokojenost nelékařského zdravotnického personálu napříč všemi specializacemi, obory a zdravotnickými zařízeními připravilo Ministerstvo zdravotnictví internetové dotazníkové šetření. Na základě jeho výsledků vypracuje strategický dokument, který předá jako doporučení zdravotnickým zařízením.

Ministr Vojtěch: Rozhodli jsme se nespoléhat na průzkumy a informace od jiných subjektů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Díky dotazníkovému šetření získá ministerstvo přehled o základních problémech, které se u nelékařského personálu při výkonu jejich profese objevují. „Zpětná vazba z terénu je pro nás nesmírně důležitá. Rozhodli jsme se proto provést vlastní dotazníkové šetření a nespoléhat na průzkumy a informace od jiných subjektů. Doufám, že se do průzkumu zapojí maximum respondentů,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Dotazník vznikal v posledních měsících mimo jiné i z podnětu široké odborné veřejnosti a samotného personálu nemocnic a dalších zdravotnických zařízení.

„Velmi se těším na výsledky šetření. Očekávám, že od respondentů získáme nové informace a podněty, které přispějí ke zlepšení pracovních podmínek a k větší pohodě zdravotníků na pracovišti. Dotazník je koncipován tak, že je zde velký prostor i na vyjádření individuálních připomínek či postřehů. Ty je také možné zasílat na speciální emailovou adresu ZDE,“ doplnil ministr Adam Vojtěch.

Dotazník je tvořen širokou škálou otázek tak, aby co nejlépe zmapoval například názor na pracovní a platové podmínky, důvody odchodu ze zaměstnání a faktory, které ovlivňují spokojenost zaměstnanců na pracovišti, jako je třeba administrativní zátěž, kvalita stravování či mezilidské vztahy. Odpovědi jsou plně anonymizované.

Dotazníkové šetření potrvá po dobu dvou měsíců. Jeho vyhodnocení bude probíhat průběžně a po skončení i celkově. Ministerstvo zdravotnictví rozeslalo dotazník na zdravotnická zařízení prostřednictvím emailu. Dotazník je také dostupný na webových stránkách zde a na facebookovém profilu Ministerstva zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…