Ministr Vojtěch: Teď čekáme na potvrzení výsledků berlínskou laboratoří

01.03.2020 21:16

Komentář na facebookovém profilu k nástupu koronaviru v České republice

Ministr Vojtěch: Teď čekáme na potvrzení výsledků berlínskou laboratoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Bohužel musím potvrdit první 3 případy nákazy koronavirem v ČR. Situace v Evropě to již určitou dobu naznačovala, byli jsme na tento moment připraveni. Dva pacienti jsou v karanténě v Nemocnici Na Bulovce, třetí pacient je v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. U všech je průběh onemocnění mírný.

Všechny procesy zafungovaly. Teď čekáme na potvrzení výsledků berlínskou laboratoří. Výsledky budeme mít nejpozději zítra večer. Hygienici v Praze a Ústí věnují případům mimořádnou pozornost a dělají vše pro to, aby dohledali všechny osoby, se kterými přišli nakažení do kontaktu.

Chtěl bych všechny ujistit, že děláme veškerá opatření, aby bylo zabráněno šíření. Hygienici pracují v maximálním pohotovostním režimu. Prosím všechny občany, aby zvážili cestování do oblastí zasažených koronavirem a pokud to není nezbytně nutné, aby do těchto regionů nejezdili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…