Ministr Zaorálek navštíví Spolkovou republiku Německo

12.06.2016 19:57

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek uskuteční 15. června 2016 pracovní návštěvu ve Spolkové republice Německo. Setká se se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem a jednat bude také s předsedou Mnichovské bezpečnostní konference velvyslancem Wolfgangem Ischingerem.

Ministr Zaorálek navštíví Spolkovou republiku Německo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Jednáním budou dominovat aktuální zahraničně-politická, bezpečnostní a unijní témata, zejména aktuální vývoj v řešení migrační krize, nadcházející summit NATO ve Varšavě a referendum o setrvání Velké Británie v Evropské Unii.

Ministři zahraničních věcí obou zemí během svého jednání rovněž zhodnotí první rok fungování česko-německého strategického dialogu, který společně zahájili při minulé návštěvě českého ministra zahraničí v Berlíně v červenci 2015. Ministr Zaorálek na okraj své návštěvy v Berlíně přednese na Humboldtově univerzitě projev s názvem „Síla Německa a slabost Evropy: překonání paradoxu“.

Nadcházející pracovní návštěva ministra zahraničních věcí ČR Lubomíra Zaorálka pokračuje v dosavadním trendu utváření solidních česko-německých vztahů zaměřených na budování přátelského sousedství v jednotné Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…