Ministr Zaorálek navštíví USA

18.07.2016 15:03

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se během své návštěvy USA zúčastní Ekonomické a sociální rady OSN (ECOSOC), Dárcovské konference pro Irák a zasedání Globální koalice proti ISIL.

Ministr Zaorálek navštíví USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Ministr Zaorálek bude 19. července 2016 v New Yorku přijat generálním tajemníkem OSN Ban Ki-moonem a v rámci Ekonomické a sociální rady OSN (ECOSOC) se s národním projevem zúčastní Politického fóra na vysoké úrovni k udržitelnému rozvoji. Během návštěvy sídla OSN podepíše Mezinárodní úmluvu o ochraně všech osob před nuceným zmizením.

Dne 20. července 2016 se ve Washingtonu, DC, zúčastní Dárcovské konference pro Irák, na niž byla ČR pozvána jako tradiční donor a aktivní člen Stabilizační skupiny Globální koalice proti ISIL. Dále 21. července bude účasten zasedání Globální koalice proti ISIL k problematice globálního potírání teroristické skupiny se zvláštním zaměřením na stabilizaci Iráku, Sýrie a Libye.

Na závěr své návštěvy bude ministr Zaorálek 22. července 2016 hostem think tanku German Marshall Fund of the United States, kde přednese projev k otázce nedávného referenda o brexitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Oborná (ANO): Nikoho netěší, že do Prahy znovu dorazí traktory. Ale ministr jen slibuje

23:07 Oborná (ANO): Nikoho netěší, že do Prahy znovu dorazí traktory. Ale ministr jen slibuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k protestům zemědělců.