Ministr Zaorálek schválil humanitární pomoc pro syrské uprchlíky v Libanonu

27.06.2015 22:30

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek schválil 26. června 2015 humanitární pomoc pro syrské uprchlíky v Libanonu. Z částky 4,1 mil. Kč se budou financovat dva projekty zaměřené na vzdělávání a zdravotní péči pro syrské uprchlíky. Oba projekty jsou v souladu s prioritami libanonské vlády.

Ministr Zaorálek schválil humanitární pomoc pro syrské uprchlíky v Libanonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Na podporu vzdělávání bude ve spolupráci s místním neziskovým partnerem zajištěno dovybavení 22 veřejných škol ve městě a regionu Tripolis, které ve směnném provozu zajišťují výuku syrských dětí. Z prostředků určených na zdravotnictví se zakoupí přístroje pro veřejnou nemocnici v Tamnine, která zdarma léčí syrské uprchlíky. Realizaci obou projektů koordinuje zastupitelský úřad ČR v Bejrútu.

V letošním roce už Česká republika poskytla pomoc vnitřně vysídlenému obyvatelstvu uvnitř Sýrie a syrským uprchlíkům v Jordánsku v celkové výši 7,5 milionu Kč. Od počátku konfliktu v Sýrii bylo na humanitární pomoc vynaloženo přes 100 milionů Kč.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…