Ministryně Černochová: Bylo mi velkou ctí ocenit na tři desítky osobností

02.11.2023 8:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zásluhám oceněných osobností.

Ministryně Černochová: Bylo mi velkou ctí ocenit na tři desítky osobností
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

S výročím založení Československa je spojeno také udělení resortních vyznamenání Ministerstva obrany. Bylo mi velkou ctí ocenit na tři desítky osobností, které mají velké zásluhy v oblasti obrany a bezpečnosti naší země, v boji za svobodu, demokracii a lidská práva. 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 13998 lidí

Byl mezi nimi také Michael Kocáb - official za jeho roli při odsunu sovětských vojsk, jež byl pro ČR i optikou dnešní situace na Ukrajině klíčový. Dále dva velvyslanci, kteří ještě donedávna sloužili pod naší vlajkou v nebezpečných regionech. Paní Eva Filipi, dlouholetá velvyslankyně v Sýrii, kde jako jediný západní velvyslanec setrvala i v době občanské války. A pan Radek Matula, jež byl dosud velvyslancem na Ukrajině a významně se podílel na procesu poskytování naší pomoci této napadené zemi a navazování kontaktů pro přípravu její obnovy.

Ocenění převzala také řada zaměstnanců Ministerstvo obrany České republiky a vojáků Armáda České republiky, kteří svůj život zasvětili obraně ČR a dosáhli vynikajících výsledků. Devět mužů zároveň převzalo medaile za dvacetiletou službu v aktivní záloze. Jejich vytrvalost a plnění občanských povinností jsou obdivuhodné.

Všem oceněným ze srdce blahopřeji a děkuji za jejich službu a nasazení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jen se tak zasmát..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 02.11.2023 9:47:39
Zde zmiňovaný Kocáb je ve školách uváděn jako ten kdo vyhnal ruská vojska. I u učitelek existuje představa, že přišel a řekl, běžte domů sebo se na... a oni šli, nějsk se nikde neuvádí, že o odsudu vojsk SSSR se rozhodlo v SSSR a nějaký Kocáb by nebyl anoi vpuštěn do posledních kasáren, kdyby nechtěli. Ale tak se dělají dějiny, lži, a podovody se zaobalí a za čas je to pravda. xxyy A kdy odmění Kocába za to jak se napakoval po "sametové revoluci"

|  5 |  0

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL