Ministryně Dostálová: Chátrající objekty mohou ohrožovat zdraví a životy občanů

25.07.2020 22:30

Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo celkem 24 žádostí o dotaci na demolice nevyhovujících či zdevastovaných objektů. Obcím a městům tak ministerstvo pomůže s jejich odstraněním téměř 50 miliony korun.

Ministryně Dostálová: Chátrající objekty mohou ohrožovat zdraví a životy občanů
Foto: Archiv PL
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

„Technicky a stavebně nevyhovující chátrající objekty mohou ohrožovat zdraví a životy občanů. Demolice jsou pro obce finančně náročně, a tak jsem ráda, že můžeme obcí a městům pomoci,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Na ministerstvu se sešlo celkem 38 žádostí o podporu s celkovým požadavkem přes 80 milionů korun. Nejvíce projektů bude realizovaných v Olomouckém, Zlínském a Ústeckem kraji. Výzva na příští rok se opět plánuje vyhlásit na podzim letošního roku.

Podprogram Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách vychází z dokumentu Souhrnný akční plán strategie restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje 2017-2018 a je vyhlašován každoročně již od roku 2016. Podprogram je zaměřen na podporu demolic budov v obcích s rizikem vzniku sociálně vyloučené lokality. Demolice bude následována revitalizací prostoru tak, aby jej bylo možné plnohodnotně využít v rozvoji obce a zamezit vzniku oblastí se sociální segregací.

Seznam vyhodnocených žádostí naleznete v dokumentech ke stažení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…