Ministryně Dostálová: Více než devět tisíc nových míst pro předškoláky vznikne díky IROP

06.09.2021 13:05

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, podpořil na 386 projektů mateřských škol za téměř 5,4 miliardy korun. Dotace tak umožní zvýšit kapacitu školek o více než 9000 míst.

Ministryně Dostálová: Více než devět tisíc nových míst pro předškoláky vznikne díky IROP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

„Nejvíce nových míst ve školkách a předškolních vzdělávacích zařízeních přibylo ve Středočeském kraji, je jich 2 599, a Jihomoravském kraji, kde je možné do školek přijmout o 1 334 předškoláků více.

Anketa

Jakou školní známkou ohodnotit vládu Andreje Babiše?

66%
8%
3%
3%
16%
hlasovalo: 8678 lidí

Tomu odpovídá i výše investic z IROP v těchto krajích, která je přes 1,7 miliardy korun ve Středočeském kraji a 885 milionů korun v Jihomoravském kraji,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Finance, které IROP v letech 2014-2020 rozdělil mezi mateřské školky a předškolní zařízení, byly využity na výstavbu nových budov nebo pavilonů, přístavby nebo rekonstrukce stávajících budov. Z dotací bylo pořízeno nejen nové vybavení pro děti, ale vybavily se z nich i jídelny nebo technické a hygienické zázemí.

S podporou mateřských škol se počítá rovněž v období 2021-2027, kdy je v IROP připraveno přes 3,7 miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Podpora bude určena na navyšování kapacit mateřských škol a zlepšování podmínek v mateřských školách, jako např. hygienické zázemí, bezbariérovost nebo venkovní prostory MŠ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…