Ministryně Dostálová předala ceny nejlepším vesnicím v Olomouckém kraji

02.08.2019 5:36

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová včera v Bělotíně předala ceny krajského kola soutěže Vesnice roku 2019 v Olomouckém kraji. Ministerstvo pro místní rozvoj je totiž tradičním vyhlašovatelem této oblíbené soutěže. Během své pracovní cesty navštívila také hospic Strom života v nedalekém Novém Jičíně v Moravskoslezském kraji, kde se seznámila s tamními službami.

Ministryně Dostálová předala ceny nejlepším vesnicím v Olomouckém kraji
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„V letošním roce běží již pětadvacátý ročník soutěže Vesnice roku. Toto číslo a vysoký počet přihlášených obcí, každoročně jich je přes 200, ukazuje, že soutěž má smysl. Dnes jsem se zúčastnila předání hlavních cen krajského kola v Olomouckém kraji, které vyhrál Bělotín. Samozřejmě jsem neodolala a s panem starostou Eduardem Kavalou jsem se obcí prošla, ukázal mi zdejší zajímavosti. Takže všem vítězům ještě jednou gratuluji a držím pěsti v celostátním kole,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Na vyhlašovacím ceremoniálu ministryně Klára Dostálová předala hned několik cen. Zlatou cihlu v programu obnovy venkova získaly obce Partutovice za objekt Maršálkova větrného mlýna, obec Grymov za objekt Obecní stodoly a Býškovice za objekt Obecního domu. Modrou stuhu za společenský život si odnesla obec Vrchoslavice a hlavní Zlatou stuhu, za vítězství v krajském kole, již zmiňovaný Bělotín, který společně s ostatními krajskými finalisty postupuje do celostátního kola.

Vesnice roku vyvrcholí vyhlášením výsledků celostátního kola, které se uskuteční v 14. září v rámci Jarmarku venkova v Luhačovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aliance za nezávislost ČR: Kompletní kandidátka proti přijetí eura

23:08 Aliance za nezávislost ČR: Kompletní kandidátka proti přijetí eura

Naši kandidáti jsou velmi stateční a charakterní lidé, prověření časem a životem.