Ministryně Jourová: Ministerstvo podpoří vznik 712 pracovních míst ve dvou krajích

01.09.2014 11:09

Přijaté žádosti o poskytnutí dotace v podprogramu Podpora rozvoje pracovních příležitostí na území Ústeckého a Moravskoslezského kraje byly vyhodnoceny. Podpořeno jich bylo celkem 131 z Moravskoslezského kraje v celkovém objemu 199 mil. korun a 75 žádostí z Ústeckého kraje za 99 mil. korun. Celkem bude zřízeno 712 pracovních míst, z toho 467 v Moravskoslezském kraji a 245 v kraji Ústeckém.

Ministryně Jourová: Ministerstvo podpoří vznik 712 pracovních míst ve dvou krajích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová

Seznamy podpořených akcí budou od dnešního dne (29. 8.) uveřejněny na stránkách podprogramu. Úspěšní žadatelé budou kontaktováni a vyzváni k dalšímu jednání.

„V rámci podprogramu, který jsem vyhlásila letos v dubnu, jsme zaevidovali přes 564 žádostí s požadavkem na 907 milionů korun. Všechny žádosti prošly pečlivou kontrolou a ekonomickým posouzením. Jsem přesvědčena, že tyto peníze napomohou k řešení nepříznivé socioekonomické situace v obou krajích,“ řekla ministryně Věra Jourová.

Při celkovém hodnocení jednotlivých žádostí byla zohledněna míra nezaměstnanosti v místě realizace podnikatelského záměru, velikost podniku žadatele, udržitelnost a efektivnost podnikatelského záměru, finanční zdraví žadatele, výše požadovaná dotace na jedno zřízené pracovní místo a velikost obce, kde bude daný podnikatelská záměr realizován. Hodnotitelská komise na základě výsledků hodnocení vybrala a doporučila ministryni pro místní rozvoj projekty vhodné k podpoře.

Pro program bylo schváleno 300 milionů korun, z toho na Ústecký kraj bylo vyčleněno sto milionů a na Moravskoslezský kraj 200 milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.