Ministryně Jourová: Není myslitelné, že by ČR implementaci nových pravidel nestihla

30.03.2014 22:31

V pátek byly v Úředním věstníku Evropské unie publikovány směrnice, které regulují oblast veřejných zakázek v členských státech EU, konkrétně se jedná o Směrnici o zadávání veřejných zakázek (nahrazující Směrnici 2004/18/ES), Směrnici o zadávání veřejných zakázek subjekty působícími v odvětví vodního hospodářství, energetiky, dopravy a poštovních služeb (nahrazující Směrnici 2004/17) a nově i Směrnici o udělování koncesí.

Ministryně Jourová: Není myslitelné, že by ČR implementaci nových pravidel nestihla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová

„Naše ministerstvo již na začátku roku 2014 ustanovilo pracovní skupinu, která se již od uveřejnění návrhů jednotlivých směrnic zabývá jejich obsahem. V současné chvíli je stěžejní náplní práce této skupiny příprava záměru nového zákona. Není myslitelné, že by ČR implementaci nových pravidel nestihla, zároveň si uvědomuje nutnost reformy veřejných zakázek, a proto se pokusíme předložit zákon dříve,“ řekla Věra Jourová, ministryně pro místní rozvoj v souvislosti s dvouletou transpoziční lhůtou.Vyzdvihla také činnosttzv.Kolegia ministryně, které na svém prvním jednání představilo harmonogram přípravy nového zákona o veřejných zakázkách. Z něho vyplývá, že by návrh zákona měl být zpracován nejpozději do ledna 2015.

S ohledem na skutečnost, že směrnice vstupují platnost dvacátým dnem po jejich vyhlášení v Úředním věstníku EU, tedy od 17. dubna 2014, je Česká republika povinna, jakož i ostatní členské státy, do 17. dubna 2016 převzít nová pravidla do vnitrostátního právního řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce