Ministryně Maláčová: Chceme omezit kontakt klientů na úřadech práce

10.03.2021 10:39

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 10. března 2021 k dávkám státní sociální podpory a příspěvku na péči v souvislosti s epidemií COVID-19

Ministryně Maláčová: Chceme omezit kontakt klientů na úřadech práce
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Jana Maláčová na tiskové konferenci

Dobré ráno, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, pane předsedo.

K tomuto návrhu zákona pouze ve stručnosti. Jedná se o takzvané překlopení dávek, konkrétně u překlopení dávek z prvního čtvrtletí do druhého čtvrtletí letošního roku. Cílem předkládaného návrhu zákona je omezit kontakt klientů na úřadech práce a tím pádem ochránit jejich zdraví i zdraví zaměstnanců úřadů práce.

Konkrétně se jedná o překlopení dávek u přídavku na dítě, příspěvku na bydlení a také příspěvku na péči. Zdůrazním, že se to netýká nových žádostí, to znamená lidé, kteří se nově ocitli v nouzi, tak si mohou i nadále požádat o přiznání dávek.

Jedná se o technickou úpravu, a proto vás, vážení páni poslanci, vážené paní poslankyně, žádám o schválení tohoto návrhu zákona. Již jsme si tyto úpravy minulý rok dvakrát absolvovali, to znamená, jedná se i známou věc.

Velmi děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).