Ministryně Maláčová: Je potřeba vyřešit bytovou krizi či devastování bytů ve vyloučených lokalitách

22.02.2019 15:38

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) v rámci společného výjezdního zasedání výboru pro sociální politiku a výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR navštívila Most.

Ministryně Maláčová: Je potřeba vyřešit bytovou krizi či devastování bytů ve vyloučených lokalitách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí

MPSV se na problematiku sociálně vyloučených lokalit zaměřuje dlouhodobě. Již v září minulého roku proto ve spolupráci s obcemi, neziskovými organizacemi a dotčenými ministerstvy vytvořilo 15 opatření pro boj proti bchodníkům s chudobou a zaměřilo se na revizi dávek na bydlení.

Ministerstvo práce a sociálních věcí má připravenu revizi dávek na bydlení. Smyslem 15 opatření je pak celistvý přístup k problematice. „Potřebujeme například zajistit, aby děti z vyloučených lokalit zůstaly ve vzdělávacím systému, aktivizovat lidi ve vyloučených lokalitách v rámci sociální práce a zejména musíme zastavit neustálé narušování občanského soužití. Je potřeba vyřešit bytovou krizi či devastování bytů ve vyloučených lokalitách. Jsem proto ráda, že se nám poprvé daří spolupracovat i s dalšími resorty, zejména MMR, MPO, MZ a MŠMT,“ říká ministryně Jana Maláčová.

Ministryně navštívila Ústecký kraj od svého jmenování potřetí. Podle Jany Maláčové je velmi důležité jezdit do terénu a seznamovat se s regionálními problémy přímo na místě. MPSV si uvědomuje, že problémy se sociálním vyloučením neřeší jen Ústecký kraj. Ministryně proto postupně navštěvuje i další regiony. Vyloučené lokality jsou rozšířené po celé ČR, kromě Ústeckého se s nimi intenzivně potýká také Moravskoslezský kraj. „V minulém roce jsem proto navštívila Karvinou a Bohumín. S jednotlivými představiteli jednám také osobně v Praze. Naposledy jsem komunikovala s 1. náměstkem hejtmana Ústeckého kraje, panem Martinem Klikou nebo se senátorkou Alenou Dernerovou či primátorem města Most,“ dodává ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…