Ministryně Maláčová: Krizové ošetřovné jsme připravili už koncem září

18.11.2021 19:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k náhradě mzdy v karanténě či izolaci

Ministryně Maláčová: Krizové ošetřovné jsme připravili už koncem září
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Situace je vážná, je nutné projednat návrh na krizové ošetřovné 80 procent a na Izolačku. A pokud bude třeba, do hodiny jsme schopni spustit další režimy programu Antivirus.

Návrh na krizové ošetřovné jsme připravili už na konci září! Krizové ošetřovné by mělo platit po celu dobu mimořádných opatření, a kromě rodičů by mohli čerpat i nejbližší příbuzní např prarodiče. Ale pozor: školy zavírat nechceme! A Izolačku už znáte také. Fungovala jako příspěvek k náhradě mzdy v karanténě či izolaci a maximálně se osvědčila. Jde o to, že lidé, kteří jsou zodpovědní a zůstanou v izolaci či v karanténě, nemají být potrestáni nižší výplatou!

A prosím, myslete na své zdraví i na vážně nemocné lidi, kteří kvůli přeplněným nemocnicím musí čekat na své zákroky. Myslete na to, že zdravotníci nesou už příliš dlouho na svých bedrech obrovskou zátěž, kterou jim můžeme pomoci odlehčit. Omezte kontakty na minimum a očkujte se. Jsme v tom všichni společně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…