Ministryně Maláčová: Málokdo to měl letos tak těžké jako zdravotníci a sociální pracovníci

23.12.2020 19:31

Vánoční povzbuzení od ministryně práce a sociálních věcí pro zdravotníky a pracovníky v sociálních službách na facebookovém profilu

Ministryně Maláčová: Málokdo to měl letos tak těžké jako zdravotníci a sociální pracovníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí

Málokdo to měl letos nepřetržitě tak těžké jako zdravotníci a pracovníci v sociálních službách. Těžko si umím představit tu každodenní nálož emočního vypětí a fyzické dřiny. Vy všichni zaměstnanci, zaměstnankyně, dobrovolníci, studenti, zřizovatelé sociálních služeb, máte můj respekt za to, jak jste se dokázali postavit čelem a za hranicí svých sil k tomu, abyste ochránili ty nejohroženější: klienty sociálních služeb.

Proto jsem pro vás, pracovníky v přímé péči i pro další zaměstnance sociálních služeb zajišťující běžný chod, vybojovala navýšení platu o 10% od 1. ledna 2021. V první vlně mimořádné dotace na odměny, o to stejné usiluju i teď během druhé vlny. Vaším posláním je pečovat o ty nejkřehčí, mým úkolem je ulehčit vám ve vaší náročné profesi a ocenit vaši obětavost a laskavost.

Poslala jsem vám vánoční povzbuzení (viz níže). Děkuji vám z celého srdce za to, co pro naše blízké děláte.

Vaše
Jana Maláčová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině