Ministryně Maláčová: Někteří poslanci v komisi dobře pracují, a pak tvrdí, že komise nefunguje

09.05.2019 13:07

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2019 - reakce na poznámku poslance Bauera

Ministryně Maláčová: Někteří poslanci v komisi dobře pracují, a pak tvrdí, že komise nefunguje
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Děkuji. Velmi krátce, co se týká té první poznámky pana předsedy Stanjury, prostřednictvím pana předsedajícího, tak já si myslím - a myslím si, že jsem to dostatečně zřetelně komunikovala v létě minulého roku - ten záměr navýšit důchody těm, kteří jsou pětadvacet let v důchodu, je bohulibý a já se s ním ztotožňuji. Bohužel byl ale velmi špatně napsaný, byl technicky špatně provedený. A já jsem už několikrát avizovala, že aparát Ministerstva práce a sociálních věcí je pro takto složité otázky členů Parlamentu České republiky k dispozici, protože se v tom návrhu, jestli si správně pamatuji, pracovalo s pojmem dvacet pět let od první výplaty starobního důchodu, splátky starobního důchodu, a něco takového v systému České správy sociálního zabezpečení neexistuje. A znamenalo by to, že by pracovníci České správy sociálního zabezpečení šli do archivů, vytáhli by si několik set tisíc složek a začali by je manuálně zadávat do našeho informačního systému. Takže kdyby se pracovalo s termíny, které v našem systému existují, tak si myslím, že by ta debata probíhala jinak.

Co se týká poznámky pana poslance Bauera, prostřednictvím pana předsedajícího, tak já už jsem to říkala vlastně v pátek médiím, že mě zaráží velmi, že někteří poslanci velmi dobře pracují v rámci odborné komise, zapojují se do té debaty - myslím si, že se nám už během třetího zasedání podařilo dospět ke konkrétním výsledkům - a pak vyjdou, stoupnou si před média a začnou komentovat to, že komise nefunguje. Bohužel to takto je a já jsem se s tím smířila.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…