Ministryně Maláčová: Nemám pocit, že senioři mají Havaj

31.08.2020 19:07

Komentář na facebookovém profilu k diskusím o rouškovném pro seniory

Ministryně Maláčová: Nemám pocit, že senioři mají Havaj
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Dopřáli byste vaší mamince, tátovi, babičce nebo dědovi 417 korun navíc? Máte pocit, že si vaši rodiče nebo prarodiče žijí nad poměry? A teď ruku na srdce – jsou soběstační nebo jim pravidelně finančně pomáháte? Vaše odpovědi na všechny tyto otázky mě skutečně zajímají, protože tyhle chrtí závody – on dostal, já ne – mě trochu děsí.

Nemám ze svých každodenních setkávání se seniory a seniorkami pocit, že mají Havaj. Nejčastěji vyplácené důchody jsou mezi 10 000 - 15 000 korunami, což není žádná výhra. To, že se sociální demokracie na začátku srpna rozhodla seniorům a seniorkám přilepšit nad rámec valorizace jednorázovým příspěvkem 5000 korun není ani populismus, předvolební hurá akce, ale úplně obyčejná mezigenerační solidarita.

A ano. Samozřejmě si ČSSD uvědomuje, že každý výdaj musí být v přímé úměře k příjmům. A že stav seniorských účtů nezachrání jednorázová pětitisícovka na Mikuláše. Ale zároveň je sociální demokracie jedinou stranou, která má po třiceti netečných letech hotovou důchodovou reformu. Když k tomu přidáme modernizaci daňového systému a utneme zvýhodňování nadnárodních korporací, mohlo by se nám všem blýskat na lepší časy. Důstojné stáří budeme chtít prožít jednou všichni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…