Ministryně Maláčová: Nesmíme dopustit privatizaci zdravotnictví

03.04.2021 8:38

Komentář na facebookovém profilu k pokusům o privatizaci zdravotnických zařízení

Ministryně Maláčová: Nesmíme dopustit privatizaci zdravotnictví
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Jana Maláčová na tiskové konferenci

České zdravotnictví během koronakrize ukázalo, na jak vysoké úrovni je. A to i přes to, že si prošlo peklem. U lékařů, sester, záchranářů a vůbec VŠECH zaměstnanců zdravotnictví máme obrovský dluh, který budeme dlouho splácet! Pečovali a pečují o nás s nekonečnou vytrvalostí a obětavostí, která svým objemem přesahuje veškeré meze standardní péče.

Bohužel se ale v krizi často probudí pravicoví upíři, kteří okamžitě zavětří a rádi by na výdělečném byznysu se zdravím parazitovali. Slovo privatizace je přitahuje takřka krvavou silou. Z krize se ale nedostaneme tak, že dáme přednost penězům před lidmi.

Naopak! Pokud chceme, aby zdravotní péče zůstala dostupná, nesmíme privatizaci dopustit stejně jako před 12 lety. A v tom s námi můžete počítat! Neslibujeme nic naplano. Sociální demokracii už se povedlo zrušit nesmyslné poplatky ve zdravotnictví a zabránit rušení lůžek.

A sociální demokracie bude dál bojovat za investice do regionálních nemocnic a rozšíření dostupnosti zdravotní péče v regionech. Ať už jsou to praktičtí lékaři, zubaři nebo třeba dětští lékaři. Zdravotnictví v Česku musí zůstat dostupné pro všechny!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …