Ministryně Maláčová: Odměny nejsou „na splátky“

20.05.2021 15:45 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k odměnán pro zaměstnance v sociálních službách

Ministryně Maláčová: Odměny nejsou „na splátky“
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Jana Maláčová na tiskové konferenci

Zaměstnanci tvrdě dřeli na úkor svého zdraví, času a vlastní rodiny. Odměny, které jsem pro ně vybojovala na vládě, jsou naprostá samozřejmost! Potěšilo mě, že o peníze si požádalo o 500 služeb více, než loni, ale všechno není tak růžové. Odměny někde plánují vyplácet po částech. To není fér!

Peníze odeslalo MPSV krajům a dalším zřizovatelům sociálních služeb již na konci dubna, aby je zaměstnanci měli na svých účtech nejpozději v červnu ve výplatě za květen. Je ostudné, aby se k zaměstnancům dostávaly po kapkách. S Dagmar Žitníkovou, předsedkyní Odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb, žádáme poskytovatele, aby odměny vyplatili co nejrychleji a najednou. Na zařízení, kde se nic nezmění, se podíváme zblízka!

A ještě něco. Chci, aby se k zaměstnancům v sociálních službách přistupovalo stejně jako ke zdravotníkům. Proto budu navrhovat, aby taky dostali vouchery do lázní. Potřebují si odpočinout nabrat síly a zároveň podpoříme české lázeňství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …