Ministryně Maláčová: Zítra je den D

19.05.2019 19:51

Komentář na facebookovém profilu k očekávanému projednávání rodičovského příspěvku vládou

Ministryně Maláčová: Zítra je den D
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Po jednání vlády už bychom mohli mít jasno, jak to s tím RODIČÁKEM dopadne. I když už je rozuzlení našeho nekonečného příběhu za rohem, příliv dotazů nekončí. Zase tedy odpovím na pár těch nejčastějších. Tady jsou:

1. Proč to předkládáte teď?
Není to náhodou kvůli volbám? Chápu, že v tom někteří mohou vidět „bezvadné“ načasování, ale volby jsou ten poslední důvod. Kdyby to bylo jen na nás, jasno máme už DÁVNO a vyšší rodičák by dostaly všechny rodiny s malými dětmi do 4 let. Tohle ale koaliční partner odmítl. Celá vláda pak lidem slíbila, že do konce května předloží jiné řešení. Tlačí nás totiž čas a s dalším odkladem se zvyšuje riziko, že se zvýšení nestihne v parlamentu projednat. Od ledna by pak rodičovská nevzrostla vůbec nikomu.

2. Když rodičák projde, nebojíte se toho, že si zásluhy zase přisvojí jen pan premiér?
A víte, že mi na tom až tak nezáleží? Nestěžujeme si, věděli jsme, do čeho jdeme. Věděli jsme, že v koalici se silným hnutím ANO budeme muset bojovat o každý milimetr prostoru, o každý náš návrh, zákon nebo novelu. V téhle koalici nejsme proto, že bychom toužili po objetí s Andrejem Babišem. Jsme tam proto, abychom mohli prosazovat zájmy všech, kteří poctivě pracují, nebo celý život pracovali a dnes jsou staří. A taky proto, abychom se rvali za všechny, kteří vychovávají děti, starají se o své nemocné blízké, a kteří si zkrátka nežijí na vysoké noze. Politické body jsou fajn a potřebujeme je, abychom mohli bránit ty slabší i v budoucnu. V tuhle chvíli jsou ale pro mě důležitější konkrétní výsledky. A ty máme!

Dnes už toho asi víc nestihnu. Za chvilku jedu do Primy, kde se v Partii utkám s Petrem Fialou z ODS. Nepochybuji o tom, že i tam přijde na RODIČÁK řeč. Tak se koukejte a v pondělí mi držte palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.