Ministryně Marksová: Není pravda, že budovu Kliniky definitivně přebíráme

06.04.2016 12:22

Vyjádření Ministerstva práce a sociálních věcí k nepřesným informacím o převzetí budovy v Jeseninově ulici č. 60:

Ministryně Marksová: Není pravda, že budovu Kliniky definitivně přebíráme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Ministerstvo práce a sociálních věcí reaguje na nepřesné informace, které se objevily v uplynulých dnech a týkají se převedení budovy stávajícího Autonomního sociálního centra Klinika do majetku MPSV.

MPSV má dlouhodobě zájem umístit pracoviště Úřadu práce ČR v lokalitě pražského Žižkova. Budova, kde se v současné době nachází Autonomní sociální centrum Klinika, je ale pouze jednou ze zvažovaných variant.

„Preferujeme vlastnictví budovy, která už ideálně je v daném čase v majetku státu, před komerčním nájmem. Tak by měl postupovat každý dobrý hospodář,“ řekla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. „K žádnému konkrétnímu rozhodnutí vedení MPSV však zatím nedošlo, není tedy pravda, že budovu Kliniky definitivně přebíráme,“ dodala ministryně Marksová.

Rozhodnutí o uskutečnění tohoto konkrétního záměru je totiž podmíněno posouzením technického stavu objektu a zvážením, jak velké finanční prostředky budou nutné k rekonstrukci a nákupu dalšího nezbytného vybavení. K žádnému oficiálnímu posouzení těchto kritérií zatím ze strany MPSV nedošlo. Samotný záměr tedy nemohlo projednat vedení ministerstva, ani o něm jakýmkoli způsobem nerozhodla ministryně Michaela Marksová. V tuto chvíli se tedy jednalo pouze o unáhlený krok horlivého úředníka a v žádném případě ani za současné situace neříkáme, že budovu definitivně přebíráme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…