Ministryně Marksová: Počet evidovaných dětských skupin se přehoupl přes 400

11.10.2017 9:30

Dětské skupiny jsou stále oblíbenější službou péče o předškolní děti. S ohledem na pozitivní vývoj na trhu práce přibývá firemních dětských skupin, které rodiče využívají jako vítaný benefit při slaďování rodinného a profesního života. Velký zájem o tuto službu dokládá i narůstající počet dětských skupin zapsaných v evidenci Ministerstva práce a sociálních věcí, které zaregistrovalo dětskou skupinu číslo 401.

Ministryně Marksová: Počet evidovaných dětských skupin se přehoupl přes 400
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

„Jsem moc ráda, že zájem o dětské skupiny stále roste, protože pomáhají rodičům lépe sladit práci a starost o rodinu. Díky dětským skupinám stoupá počet míst v předškolních zařízeních. Vyšli jsme vstříc provozovatelům a spustili online verzi registrace, snažíme se informovat o možnosti využívat dětské skupiny co největší počet pracujících rodičů," řekla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Projekt Podpora implementace dětských skupin, který funguje pod MPSV od roku 2016, nabízí prostřednictvím krajských metodiček komplexní poradenství a podporu při založení i provozu dětské skupiny. Potenciální i stávající poskytovatelé dětských skupin ze všech krajů ČR mají možnost požádat o radu a pomoc se všemi nejasnostmi v začátcích provozování služby, zkušenějším poskytovatelům jsou určeny speciální semináře a vzdělávací akce.

Ministerstvo práce dlouhodobě spravuje evidenci poskytovatelů dětských skupin. Nově byla spuštěna její elektronická verze, která umožňuje online registraci nových dětských skupin a je k dispozici na webu http://evidence.mpsv.cz/eEDS/index.php. K dnešnímu dni je zde evidováno již 401 dětských skupin, které tak nabízí celkem 5 136 míst pro předškolní děti. Mezi posledními zapsanými je dětská skupina Nová škola v Olomouci, U ježečků v Praze nebo Školička Chytrulky v Hradci Králové.

Dětské skupiny nabízí flexibilní formu péče o předškolní děti, přizpůsobují se individuálním potřebám dítěte. Jedná se o legislativně zakotvenou službu určenou dětem od jednoho roku do zahájení povinné školní docházky. Rodičům i zájemcům o poskytování péče je k dispozici web www.dsmpsv.cz nebo Facebook „Dětské skupiny a mikrojesle", kde naleznou všechny potřebné informace o projektu „Podpora implementace dětských skupin" a o službě jako takové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice