Ministryně Nováková se setkala s představiteli Platformy proti hlubinnému úložišti

11.10.2018 20:20

„Jaderná energetika je nejen součástí energetické koncepce České republiky, ale je i strategickým zájmem státu a s tím souvisí i bezpečné uložení jaderného odpadu.“

Ministryně Nováková se setkala s představiteli Platformy proti hlubinnému úložišti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Nováková, ministryně průmyslu a obchodu České republiky

Uvedla to během setkání s představiteli Platformy proti hlubinnému úložišti ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková. Zároveň potvrdila, že Ministerstvo průmyslu a obchodu předkládá do legislativního plánu vlády návrh na zpracování samostatného zákona pro hlubinná úložiště. To přitom představitelé Platformy označili za jeden ze zásadních parametrů pro akceptaci záměru státu vybudovat hlubinné úložiště. Ten by podle zástupců Platformy měl definovat jasná pravidla i pro zapojení obcí do přípravy hlubinného úložiště.

Dalším tématem setkání byla ze strany Platformy i kritika přístupu státu v oblasti komunikace s dotčenými obcemi. „Mám zájem o vzájemně otevřenou komunikaci, pochopitelně v mezích, které nám dovoluje zákon. Jsem ovšem přesvědčena, že otevřená komunikace by  mohla  obce motivovat, aby nutnost výstavby hlubinného úložiště nejen pochopily, ale i podpořily. Jaderná energetika a tím i řešení úložiště jaderného odpadu je zásadní pro energetickou soběstačnost celé České republiky,“ řekla ministryně Marta Nováková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…