Ministryně Šlechtová: ČR je pro italské turisty atraktivní destinací

14.02.2015 16:03

V rámci své pracovní cesty se ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová setkala s nejvyšším představitelem regionu Benátek Clodovaldo Ruffatem. Tématem společného jednání byly vztahy mezi Českou republikou a Itálií s důrazem na možnosti spolupráce v oblasti cestovního ruchu.

Ministryně Šlechtová: ČR je pro italské turisty atraktivní destinací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Ministryně Karla Šlechtová zdůraznila nutnost užší spolupráce v oblasti cestovního ruchu a zmínila, že v předcházejícím roce se v českých hromadných ubytovacích zařízeních ubytovalo přes 370 000 italských turistů a průměrná doba pobytu italského turisty v České republice přesáhla hranici 3,5 dne.

Více než 80 % těchto italských turistů zamířilo do Prahy, lákala je především bohatá tradice a historie České republiky. „Těší nás, že je Česká republika pro italské turisty atraktivní destinací s rozmanitou krajinou, řadou památek i možností kulturního vyžití, která je dopravně i cenově velmi dostupná,“ zmínila Karla Šlechtová.

Česká republika bude v letech 2015 a 2016 lákat italské turisty na významné eventy, jakými jsou mezinárodní hudební festival Pražské jaro, oslavy výročí narození císaře Karla IV., velkolepé historické Slavnosti pětilisté růže konané v magickém Českém Krumlově či Plzeň – evropské hlavní město kultury 2015. Zásadní význam bude mít i setkání v rámci letošní světové výstavy EXPO, s jejíž přípravou se ministryně v rámci své pracovní cesty seznámila a projednala potenciál výstavy z hlediska cestovního ruchu.

Ministryně vyzvala pana Clodovaldo Ruffata ke spolupráci na produktech cestovního ruchu, zmínila mimo jiné důležité loňské navýšení počtu letů mezi Milánem a Prahou a zejména mezi Římem a Prahou, který celoročně operují letecké společnosti Alitalia, ČSA, Smartwings, Vueling, WizzAir a Easyjet. V roce 2015 obnoví největší český letecký dopravce i lety do Bologni.

„Spolupráce s Itálií v oblasti cestovního ruchu probíhá i prostřednictvím Evropské unie a pomocí organizace UNWTO, které jsou obě země členy. Na vládní úrovni budou pak ČR a Itálie i nadále napomáhat ke vzájemné výměně turistů mezi oběma zeměmi a ke spolupráci mezi podnikateli v oblasti cestovního ruchu. Společně se budeme snažit vytvářet podmínky pro to, aby byl usnadněn rozvoj cestovního ruchu na obou stranách,“ dodala Karla Šlechtová.

Ministryně v jednání vyzdvihla i činnost zahraničního zastoupení agentury CzechTourism, která je příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj. Zahraniční zastoupení CzechTourism v Miláně přispělo v loňském roce k prodeji více než 4 500 zájezdů z Itálie do České republiky a soustavně aktivně spolupracuje s místními leteckými společnostmi i cestovními agenturami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…