Ministryně Šlechtová: ČR je pro italské turisty atraktivní destinací

14.02.2015 16:03

V rámci své pracovní cesty se ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová setkala s nejvyšším představitelem regionu Benátek Clodovaldo Ruffatem. Tématem společného jednání byly vztahy mezi Českou republikou a Itálií s důrazem na možnosti spolupráce v oblasti cestovního ruchu.

Ministryně Šlechtová: ČR je pro italské turisty atraktivní destinací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Ministryně Karla Šlechtová zdůraznila nutnost užší spolupráce v oblasti cestovního ruchu a zmínila, že v předcházejícím roce se v českých hromadných ubytovacích zařízeních ubytovalo přes 370 000 italských turistů a průměrná doba pobytu italského turisty v České republice přesáhla hranici 3,5 dne.

Více než 80 % těchto italských turistů zamířilo do Prahy, lákala je především bohatá tradice a historie České republiky. „Těší nás, že je Česká republika pro italské turisty atraktivní destinací s rozmanitou krajinou, řadou památek i možností kulturního vyžití, která je dopravně i cenově velmi dostupná,“ zmínila Karla Šlechtová.

Česká republika bude v letech 2015 a 2016 lákat italské turisty na významné eventy, jakými jsou mezinárodní hudební festival Pražské jaro, oslavy výročí narození císaře Karla IV., velkolepé historické Slavnosti pětilisté růže konané v magickém Českém Krumlově či Plzeň – evropské hlavní město kultury 2015. Zásadní význam bude mít i setkání v rámci letošní světové výstavy EXPO, s jejíž přípravou se ministryně v rámci své pracovní cesty seznámila a projednala potenciál výstavy z hlediska cestovního ruchu.

Ministryně vyzvala pana Clodovaldo Ruffata ke spolupráci na produktech cestovního ruchu, zmínila mimo jiné důležité loňské navýšení počtu letů mezi Milánem a Prahou a zejména mezi Římem a Prahou, který celoročně operují letecké společnosti Alitalia, ČSA, Smartwings, Vueling, WizzAir a Easyjet. V roce 2015 obnoví největší český letecký dopravce i lety do Bologni.

„Spolupráce s Itálií v oblasti cestovního ruchu probíhá i prostřednictvím Evropské unie a pomocí organizace UNWTO, které jsou obě země členy. Na vládní úrovni budou pak ČR a Itálie i nadále napomáhat ke vzájemné výměně turistů mezi oběma zeměmi a ke spolupráci mezi podnikateli v oblasti cestovního ruchu. Společně se budeme snažit vytvářet podmínky pro to, aby byl usnadněn rozvoj cestovního ruchu na obou stranách,“ dodala Karla Šlechtová.

Ministryně v jednání vyzdvihla i činnost zahraničního zastoupení agentury CzechTourism, která je příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj. Zahraniční zastoupení CzechTourism v Miláně přispělo v loňském roce k prodeji více než 4 500 zájezdů z Itálie do České republiky a soustavně aktivně spolupracuje s místními leteckými společnostmi i cestovními agenturami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…