Ministryně Šlechtová: Ráda bych, aby se sympatie s Izraelem projevily i v cestovním ruchu

25.10.2015 13:50

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se s českou delegací účastní třídenní pracovní návštěvy Izraele. Při této příležitosti jí čeká bilaterální jednání s izraelským ministrem, který má ve své gesci oblast cestovního ruchu. Půjde především o prohloubení spolupráce obou zemí.

Ministryně Šlechtová: Ráda bych, aby se sympatie s Izraelem projevily i v cestovním ruchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„S Izraelem máme dlouhodobě vynikající vztahy. Ráda bych, aby se tyto vzájemné sympatie ještě více projevily i v oblasti cestovního ruchu. Nejen Praha, ale také regiony České republiky mají opravdu co nabídnout,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ve dnech 25.- 28. října 2015 se ministryně Šlechtová hodlá zúčastnit celé řady pracovních i formálních akcí. Čeká ji bilaterální jednání s izraelským ministrem cestovního ruchu Yarivem Levinem, se kterým probere spolupráci na rozvoji oboustranné výměny turistů. Během setkání zazní také téma chystané mezinárodní konference OSN „Evropský habitat“, která se bude konat příští rok v březnu v Praze. A to v návaznosti na konferenci zaměřenou na občanskou participaci, která proběhla v září letošního roku v izraelském Tel Avivu.

Ministryně Šlechtová navštíví také palestinské území. Této cesty využije k poznání palestinské ministryně turismu a památek Ruly Ma´ay´a.

Jednání proběhnou také s honorárními konzuly České republiky. Ministryně nevynechá ani slavnostní odhalení místa Václava Havla v kampusu Tel Aviv University. Čeká ji také setkání s českými krajany a pamětníky holokaustu či krátká recepce u příležitosti státního svátku České republiky. Ta se uskuteční 27. října v rezidenci českého velvyslance v izraelském městě Herzlija.

Vzhledem k bezpečnostní situaci v Izraeli se převážná část oficiálního programu bude odehrávat na setkáních v hotelech, kde bude delegace ubytována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…