Ministryně Valachová: Hra plná překvapení

31.03.2017 7:33

Především oblastí podpory sportu se dnes během návštěvy v Karlovarském kraji zabývala ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Během několika hodin se setkala jak s aktivními sportovci, tak se zástupci magistrátu krajského města.

Ministryně Valachová: Hra plná překvapení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miniistryně školství Kateřina Valachová

Během setkání s představiteli nohejbalového klubu SK LIAPOR WITTE Karlovy Vary, kteří získali titul mistrů světa, si ministryně prohlédla sportoviště a zázemí týmů, které patří ve svých kategoriích k české špičce. Ostatně jedním z průvodců byl ministryni i mistr světa v nohejbale z loňského roku Jan Vanke. 

„Nohejbal je skvělý sport a lze ho hrát téměř v každém věku, není náročný a má řadu dalších výhod. Určitě je to přesně ten typ aktivní zábavy, který si zaslouží podporu,“ uvedla během návštěvy ministryně Valachová, která se v prostorách klubu setkala mimo jiné i s prezidentem SK LIAPOR WITTE Karlovy Vary Vladimírem Hlavatým a s některými aktivními hráči. „Jsme sice malý sport, ale jako jeden z mála a skoro určitě jako jediný, který se hraje v řadě zemí, vznikl nohejbal v bývalém Československu. Samozřejmě je skvělé, že se o nohejbal a jeho podmínky paní ministryně zajímá,“ poznamenal Jan Vanke.

„Opravdu netvrdím, že jsem nějakou znalkyní nohejbalu, to určitě nikoliv, ale určitě musím říct jedno – je to hra plná překvapení a mnohdy skoro neuvěřitelných dovedností s míčem. Můj tatínek v mládí aktivně nohejbal hrál, takže tento sport pro mě není neznámý,“ zmínila v závěru návštěvy ministryně Kateřina Valachová.

„Podle mne je důležitá systematická a dlouhodobá práce, a to v případě tohoto klubu absolutně platí. Pan Hlavatý je nepřetržitě 29 let předsedou tohoto sportovního klubu. I díky němu má tento klub svou duši a vynikající výsledky,“ řekla poslankyně Markéta Wernerová.

Během dalších jednání se ministryně školství, mládeže a tělovýchovy setkala mimo jiné s prvním náměstkem primátora města Karlovy Vary Čestmírem Bruštíkem a také s náměstkem primátora Michalem Riškem. Ministryni byla představena koncepce uceleného sportovního areálu v prostorách atletického stadionu AC Start a hlavním tématem byla diskuse o připravovaných dotačních programech a prostředcích pro český sport. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu