Ministryně Valachová: Vládní návrh zákona o podpoře sportu zkvalitní sportovní prostředí u nás

04.11.2015 13:46

Ministryně školství Kateřina Valachová se v Senátu zúčastnila konference tematicky zaměřené na legislativní změny v oblasti sportu a jeho financování. V rámci konference ministryně představila vládní návrh zákona o podpoře sportu.

Ministryně Valachová: Vládní návrh zákona o podpoře sportu zkvalitní sportovní prostředí u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová

Podstatným prvkem navrhované právní úpravy je důraz na strategické řízení podpory sportu. Návrh zákona počítá například se zvýšením adresnosti a transparentnosti podpory sportu ze státního rozpočtu, navrhuje zřídit rejstřík sportovních organizací a sportovců, navrhuje založit Národní radu pro sport jako poradního orgánu ministerstva školství.

„Věřím, že tato novela najde podporu v Poslanecké sněmovně a následně i v Senátu, neboť přispěje ke zkvalitnění sportovního prostředí u nás“, uvedla na setkání se senátory, se zástupci státní správy a sportovního prostředí k návrhu zákona ministryně Kateřina Valachová.

Návrh zákona řeší další řadu otázek dopadajících do oblasti financování sportu, a rovněž pracuje s trestněprávními aspekty sportu.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…