Ministryně Valachová je na pracovní návštěvě v Chicagu

15.11.2015 19:32

Ministryně školství Kateřina Valachová s náměstkem ministra zahraničních věcí Martinem Prosem a náměstkyní sekce pro legislativu a strategii Danou Prudíkovou je na čtyřdenní pracovní návštěvu Chicaga. Delegace se zúčastní oslav 150. výročí založení Amerického Sokola.

Ministryně Valachová je na pracovní návštěvě v Chicagu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

V rámci plánovaného programu se ministryně Valachová setká s rektory partnerských univerzit, středních škol a výzkumných institucí majících partnerství, či aktivity v České republice. Jednou z nich je například Benectine University založená původně českými a slovenskými imigranty, která hostí i české projekty, naposledy výstavu k Sametové revoluci. Susan Mikula, děkanka a profesorka historie, se hlásí ke slovenskému původu.

Ministryně dále navštíví fyzikální laboratoře Fermilab, kde se setká s českými vědci a českou školu Ústředny moravských spolků, která je nejvýznamnějším folklorním spolkem v Chicagu. Plánováno je setkání s dětmi navštěvujícími české školy Česká katolická misie a Škola T.G.M. Ve škole působí Klára Moldová, pedagožka vyslaná do Chicaga z programu MŠMT na podporu výuky češtiny u krajanských komunit. Výraznou zásluhu na úspěších školy má také krajanka Irena Čajková, která rovněž ve škole vyučuje. Škola v Ciceru působí již více než 100 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…